Danas na repertoaru

16:30
Ruski konzul
400din
drama
16:30
Hatalom (Magyar nyelv)
300din
drama
18:00
Poslednji strelac
350din
triler
19:00
Jorgovani
400din
komedija, drama
20:00
Ja kapetan
350din
drama
20:30
Nepoželjni
350din
drama

REPERTOAR
za danas


Produženi vikend evropskog filma za decu i mlade

NAJAM SALE

Bioskop Abazija poseduje multifunkcionalnu klimatizovanu salu sa 80 sedišta i binom. Opremljena je projektorom, projekcionim platnom i ozvučenjem i u njoj možete organizovati predavanja, promocije, manje kongrese, književne večeri, koncerte...

Za informacije i rezervacije pozovite
024/510 510

ili nam pišite na info@abazija.rs
NAJAM SALE - Bioskop Abazija, Palić

ORGANIZACIJA DOGAĐAJA

ORGANIZACIJA DOGAĐAJA - Bioskop Abazija, Palić
Prijatan, moderno opremljen ambijent, sa kvalitetnim barom i sopstvenim ozvučenjem, i idealano je mesto za proslave dečijih rođendana, koktel zabava, team buildinga, promocija, koncerata... Naše stručno i ljubazno osoblje omogućiće da organizacija vašeg događaja prođe bez stresa, a gostima boravak u Bioskopu Abazija ostane u lepom sećanju.

Za informacije i rezervacije pozovite
024/510 510

ili nam pišite na info@abazija.rs

ORGANIZACIJA DOGAĐAJA - Bioskop Abazija, Palić
ORGANIZACIJA DOGAĐAJA - Bioskop Abazija, Palić
ORGANIZACIJA DOGAĐAJA - Bioskop Abazija, Palić

DEGUSTACIJA VINA

Novo u ponudi Kafe bara Abazija je i degustacija vina vinarije Podrum Tošići. U prijatnom ambijentu našeg kafea ili u bašti, sa prijateljima, voljenom osobom ili kolegama možete uživati u vinima ove vinske kuće iz Župe Aleksadrovačke. Osim degustacije, vina kod nas možete i kupiti.

Veće grupne posete potrebno je najaviti unapred. Za informacije i rezervacije pozovite
024/510 510

ili nam pišite na info@abazija.rs

DEGUSTACIJA VINA - Bioskop Abazija, Palić
DEGUSTACIJA VINA - Bioskop Abazija, Palić
DEGUSTACIJA VINA - Bioskop Abazija, Palić

GRUPNE POSETE

ORGANIZACIJA DOGAĐAJA - Bioskop Abazija, Palić
Bioskop Abazija nudi razne pogodnosti za organizovane grupne posete bioskopu.

Za informacije i rezervacije pozovite
024/510 510

ili nam pišite na info@abazija.rs

ORGANIZACIJA DOGAĐAJA - Bioskop Abazija, Palić
ORGANIZACIJA DOGAĐAJA - Bioskop Abazija, Palić
ORGANIZACIJA DOGAĐAJA - Bioskop Abazija, Palić

PROSLAVE ROĐENDANA ZA DECU

PROSLAVE ROĐENDANA ZA DECU
U renoviranom ambijentu bioskopa Abazija nudimo vam mogućnost organizacije proslave rođendana vašeg deteta i njegovih drugara i drugarica. Pored grupne posete odabranoj projekciji po posebnoj ceni možete iskoristiti prostor Abazija kafea za sečenje torte i druženje posle filma. Bioskop Abazija u okviru svog repertoara u svakom trenutku nudi programe prilagođene najmlađim uzrastima.

KLUB KARTICA BIOSKOPA ABAZIJA

Klub kartica je personalizovana , potpuno besplatna i specijalno napravljena kartica za posetioce bioskopa Abazija. Uz svaku kupovinu u našem bioskopu dobijate određeni broj bodova, a sakupljenih 1000 bodova možete zameniti za ulaznicu za film po vašoj želji**

KAKO POSTATI VLASNIK KLUB KARTICE

Svako može da dobije Klub karticu potuno besplatno, potrebno je samo da popunite formular za izdavanje kartice na blagajni bioskopa Abazija. Rok za dobijanje kartice je 1h.

PREDNOSTI KLUB KARTICE

Prilikom izdavanja klub kartice dobijate 150 bodova kao dobrodišlicu u Klub Bioskopa Abazija
Uz kupovinu bioskopske karte dobijate bodove*
Uz kupovinu kokica, pića i naćosa dobijate određeni broj bodova
Za sakupljenih 1000 bodova dobijate besplatnu ulaznicu za film po želji**

TABELA BODOVA

  • ULAZNICA ZA 2D PROJEKCIJU – 120
  • ULAZNICA ZA 3D PROJEKCIJU - 160
  • ULAZNICA ZA BALET I OPERU - 300
  • MALE KOKICE – 35
  • VELIKE KOKICE – 50
  • NACHOS SA JEDNIM SOSOM – 50
  • NACHOS SA DVA SOSA – 70
  • BEZALKOHOLNA PIĆA – 30
  • VODA - 25
* Bodovi se mogu sakupljati za najviše 3 kupljene bioskopske ulaznice po projekciji
** Bodovi se ne mogu zameniti za ulaznice za projekcije u okviru filmskih festivala

O Bioskopu Abazija

Bioskop Abazija Početkom ovoga veka, objekat bioskopa Abazija se nalazio u izuzetno lošem stanju. Krov je prokišnjavao na više mesta i bio sklon urušavanju. Objekat je bio u potpunosti građevinski devastiran, bez električnih i vodovodnih instalacija, bez priključka na kanalizacionu mrežu. Pre početka rekonstrukcije i sanacije, stanje objekta je procenio sudski veštak, i procenu sudskog veštaka odobrila je komisija Grada Subotice. Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture Subotica dao je uslove za restauraciju zgrade, sa posebnim akcentom na potpunu rekonstrukciju krova i fasade, a u skladu sa prvobitnim izgledom objekta Bioskopa Abazija.

Ovaj arhitektonski vredan objekat, projektovan i izgrađen davne 1925. godine, sastavni je deo zakonom zaštićene arhitektonske celine parka Palić. Nakon sanacije i otvaranja, ovo je najstariji bioskop na prostoru bivše Jugoslavije zidan namenski kao bioskop, što ga čini jedinstvenom turističkom i kulturnom lokacijom.

Centar za filmsku umetnost „Art & Popcorn“ zakupio je devastirani objekat bioskopa Abazija u toku 2014. godine na javnom konkursu, sa namerom da se objekat kulturnog dobra u potpunosti revitalizuje u kulturni centar “ABAZIJA- MUZEJ FILMA”, što ima višestruki značaj. Kao jedinstveni arhitektonski objekat i najstariji aktivni bioskop na prostoru bivše Jugoslavije, zgrada Bioskopa Abazija čini sastavni deo zakonom zaštićene arhitektonske celine Palićkog jezera i predstavlja veliki kulturni i turistički potencijal.

Vrlo brzo se kao saradnik na obnovi i rekonstrukciji bioskopa Abazija uključuje i Otvoreni univerzitet Subotica kao izvršni producent Festivala Evropskog Filma Palić koji se tradicionalno održava i u bioskopu Abazija. U saradnji sa Otvorenim univerzitetom Subotica obezbeđena su sredstva za obnovu enterijera i eksterijera, u saradnji sa Ministarstvom trgovine i turizma.

U okviru bioskopa Abazije, pored bioskopske sale, postojaće galerijski prostor sa stalnom izložbenom postavkom posvećenom istoriji kinematografije na prostoru Vojvodine, sa posebnim akcentom na istorijat kinematografije na prostoru Subotice i Palića. Kroz stalne postavke fotografija i tehničkih eksponata, posetioci će imati prilike da upoznaju istorijat kinematografije. Kinematorafija je jedina umetnost čiji je razvoj direktno vezan za razvoj tehničkih rešenja nosača slike i zvuka. Muzej će posedovati stalni izložbeni prostor, prostor predviđen za gostujuće izložbene postavke, salu za redovni bioskopski repertoar koja će se koristiti i preko dana za edukativne projekcije posetilaca muzeja, kao i letnjim amfiteatrom za projekcije i predstave na otvorenom.

Potpunom rekonstrukcijom objekta, omogućava se redovni program tokom čitave godine koji će biti fokusiran na plasman i promociju evropske kinematografije, sa akcentom na kinematografiju Srbije i nacionalnih manjina. Takođe imaćemo mogućnost održavanja filmskih manifestacija, multimedijalnih izložbi, projekata i festivala u toku cele godine.

Bioskop Abazija već petu godinu za redom funkcioniše kao jedna od lokacija Palićkog festivala evropskog filma, jednog od 5 najboljih evropskih festivala 2017. godine u organizaciji EFA- Evropske festivalske organizacije.

Kroz iskustvo rukovođenjem programima u bioskopu Fontana, centru evropskog i dečijeg filma na Novom Beogradu, Centar za filmsku umetnost Art & Popcorn ima domaći i međunarodni potencijal da sprovodi ove programske aktivnosti i u bioskopu Abazija, koji je član Europa Cinemas već od 2019. godine.







Bioskop Abazija Bioskop Abazija Bioskop Abazija Bioskop Abazija Bioskop Abazija Bioskop Abazija

Kontakt

  info@abazija.rs
   024/510510

Bioskop Abazija

Splitska aleja 27,
24413 Palić

RADNO VREME BLAGAJNE BIOSKOPA

Blagajna se otvara sat vremena pre prve projekcije

POŠALjI PORUKU

BIOSKOP FONTANA JE ČLAN MREŽE EUROPACINEMAS UZ PODRŠKU FONDA EURIMAGES, SAVETA EVROPE